Op de radio: Slimme sensoren en natuurbehoud

Slimme sensoren kennen we al jaren en de doorontwikkeling heeft natuurlijk niet stilgestaan. De toepassingen zijn praktisch oneindig van monitoring in de gezondheidszorg, schone lucht en drinkwater tot zelfrijdende auto’s. Met het oog op Werelddierendag kijken we vooruit naar de inzet van slimme sensornetwerken voor natuurbehoud, bijvoorbeeld bij gorilla’s.

chimp

Een voorbeeld is het SAISBECO –project: Semi-Automated Audiovisual Species and Individual Identification System for Behavioral Ecological Research and Conservation. Hiervan staan enkele mooie demo’s online.

Donderdag 4 oktober, op Werelddierendag, wordt in de Apenheul het jaarlijkse Intelligent Sensor Network congres georganiseerd.

De uitzending is op RTV-NH terug te luisten (het tijdslot van 10u).

Comments are closed.